Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Απάντηση των σωματείων της ΛΑΡΚΟ


Απάντηση των σωματείων της ΛΑΡΚΟ σε δημοσιογραφική ιστοσελίδα - την κατηγορούν για σειρά ψευδών στοιχείων


Δεν είναι η πρώτη φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα, που οι εργζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, κατηγορούν συγκεκριμένα ΜΜΕ και δημοσιογράφους για συστηματική προπαγάνδα με ψευδή στοιχεία, με στόχο την απαξίωση της εταιρείας. Αναδημοσιεύουμε την κοινή ανακοίνωση των σωματείων εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ:
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΑΡΚΟ
• Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ (ΛΑΡΥΜΝΑ)
• Ένωση Εργαζομένων Εταιρίας «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε. Μεταλλεία Εύβοιας
• Σωματείο Εργαζομένων Μεταλλωρύχων ΛΑΡΚΟ ο «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ»
• Σωματείο Εργαζομένων στα Λιγνιτωρυχεία Σερβίων της Εταιρίας «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε.
• Συνδικαλιστικό Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Α.Ε. (ΑΘΗΝΑ)
 04/12/2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ CAPITAL.GR:
"Επειδή σε τακτά χρονικά διαστήματα ο κύριος Χάρης Φλουδόπουλος αναφέρεται στη ΛΑΡΚΟ ίσως με τα χειρότερα λόγια και με ψεύτικα νούμερα που πηγάζουν από το Δημοσίευμα του capital.gr , φαίνεται ότι είναι σε εντεταλμένη υπηρεσία από κάποιους σκοτεινούς κύκλους που μοναδικό στόχο έχουν να εξολοθρεύσουν την εταιρία και να την οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο.
Έψαξε ο κ. Φλουδόπουλος πραγματικά να δει ποιοι είναι οι μισθοί των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ ;
Γνωρίζει ότι  η ΛΑΡΚΟ δεν είναι ΔΕΚΟ;
Γνωρίζει τις δύο γνωμοδοτήσεις έγκριτων νομικών που αναφέρουν ότι η ΛΑΡΚΟ δεν είναι ΔΕΚΟ;
Γνωρίζει πόσοι νέοι έχουν θυσιαστεί για να στηριχτεί η παραγωγική διαδικασία στην εταιρία;
Γνωρίζει ότι ο κύκλος εργασιών της ΛΑΡΚΟ είναι 12.500 ΑΦΜ;
Γνωρίζει ότι υπάρχουν εργαζόμενοι τριών ταχυτήτων;
Αν γνώριζε πραγματικά ποια είναι η ΛΑΡΚΟ , τι αφήνει στο ελληνικό Δημόσιο καθημερινά  ίσως να είχε την ευαισθησία να μη γράφει αερολογίες ή να μην δέχεται εντολές από ανθρώπους που θέλουν να αφανίσουν την εταιρία και να ικανοποιήσουν τα δόλια σχέδιά τους , που αφορούν τη διχοτόμηση της εταιρίας και το κλείσιμό της.
Οι εργαζόμενοι έχουμε ανεχτεί πολλά ψέματα από τον καθέναν από αυτούς που αμαυρώνουν την εταιρία και κάνουν κακό στην παραγωγική διαδικασία της.
Αν πέσουν στην αντίληψή μας δημοσιεύματα που είναι ψευδή , θα στραφούμε νομικά εναντίον οποιουδήποτε τα διοχετεύει.
Δεν θα ανεχτούμε πλέον να παρομοιάζουν τους εργαζόμενους σαν golden boys , από τη στιγμή που το μισθολογικό κόστος στην εταιρία είναι γύρω στο 9% .
Μήπως το δημοσίευμα εξυπηρετεί κάποιον τυχάρπαστο αγοραστή που θέλει τη ΛΑΡΚΟ διχοτομημένη ή κλειστή;
Το δημοσίευμα είναι φτιαγμένο έτσι , ώστε τα σενάρια του κ. Φλουδόπουλου να δείχνουν τις θέσεις του ΤΑΙΠΕΔ , αγνοώντας τις αποφάσεις που υπάρχουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Για το θέμα των περιβαλλοντικών κύριε Φλουδόπουλε , θα πρέπει να μάθετε ότι ποτέ δεν μπήκε όρος από την Ε.Ε. για περιβαλλοντικά ζητήματα που αφορούν τη ΛΑΡΚΟ.
Αν θέλατε να μάθετε για τον προγραμματισμό της εταιρίας που αφορά το περιβάλλον να ρωτούσατε τον ΥΠΕΚΑ για να σας πει και όχι να γράφετε τέτοια ψέματα που γυρίζουν πίσω κατά 15 χρόνια την εταιρία.
Για το πρόστιμο των κρατικών ενισχύσεων που αναφέρετε , υπάρχει απάντηση από τον κύριο ΑΛΜΟΥΝΙΑ στις 05/11/2013.
Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ κατά το παρελθόν δεν έκλεισαν ΣΣΕ για να στηρίξουν την εταιρία , έχουν προβεί σε απολύσεις , διαθεσιμότητες , έχουν πληρώσει ακριβά θυσιάζοντας και την ίδια τους τη ζωή για να κρατηθεί η εταιρία ανοιχτή.
Τελικά κ. Φλουδόπουλε θέλετε να μείνει ο ορυκτός πλούτος στη Χώρα και να τον εκμεταλλεύονται Έλληνες εργάτες ή θέλετε να σκορπίσουμε τον ορυκτό πλούτο και την ίδια μας την πατρίδα σε ξένους επενδυτές που το μοναδικό τους μέλημα θα είναι το κέρδος προσωπικά γι ΄αυτούς και η απαξίωση για την ελληνική οικονομία;
Γνωρίζετε ποιος είναι ο πλούτος της ΛΑΡΚΟ;
Γνωρίζετε ότι η ΛΑΡΚΟ , είναι η μόνη βιομηχανία παραγωγής σιδηρονικελίου στην Ευρώπη;
Γνωρίζετε τον πλούτο που κρύβεται στο υπέδαφος και ότι η εταιρία κοστολογείται γύρω στα 20 δις ευρώ;
Αν τα γνωρίζατε όλα αυτά , θα ήσασταν στο πλευρό των εργαζομένων και των Ελλήνων και όχι στο πλευρό  αυτών που θέλουν να αφανίσουν 5 Νομούς της Χώρας αυξάνοντας τις στρατιές ανέργων.
Η δημοσιογραφία είναι λειτούργημα , αλλά το τελευταίο διάστημα επειδή η ΛΑΡΚΟ είναι το μεγαλύτερο φιλέτο , κάποιοι δημοσιογράφοι και κάποια σκοτεινά κέντρα λειτουργούν με τέτοιο τρόπο λες και αυτή η εταιρία είναι το μεγαλύτερο κακό που υπάρχει στη Χώρα.
Αντί κάποιοι να ασχοληθούν με αυτούς που  κατά το παρελθόν βύθισαν την εταιρία  στο σκοτάδι , αντί να ασχοληθούν με τη λίστα ΛΑΓΚΑΡΝΤ , αντί να ασχοληθούν με όλα και με όλους αυτούς που θησαύρισαν στις πλάτες του ελληνικού λαού , ασχολούνται άδικα με Έλληνες εργάτες , εξυπηρετώντας τα συμφέροντα κάποιων.
Οι 5 Νομοί της Χώρας  που δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ και οι 1500 εργαζόμενοι , νιώθουμε ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ , γιατί αντί να έχουμε συμμάχους όλους τους συμπατριώτες μας, έχουμε κάποιους εχθρούς που κάνουν κακό στην ίδια τη Χώρα τους.
Είναι η πρώτη φορά που η αγανάκτησή μας έφτασε στο αποκορύφωμα και γι αυτό απαντούμε στα ψεύδη και τις συκοφαντίες που δυσφημίζουν καθημερινά τους εργαζόμενους και την ίδια την εταιρία.
Τις εντολές και τα σκοτεινά κέντρα τα ξέρουμε.
Δεν θα μπούμε όμως σε ένα τέτοιο διάλογο , γιατί πρωταρχικό μέλημα μας είναι να μείνει η εταιρία ανοικτή και να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας .
Κύριε Φλουδόπουλε ,
Σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε το χώρο του εργοστασίου  και τα Μεταλλεία.
Ελάτε να δείτε ποιους εργαζόμενους παρουσιάζετε στο άρθρο σας σαν golden boys και για ποιο εργοστάσιο μιλάτε και έχετε πεισθεί προφανώς ότι βλάπτει τη Χώρα μας".
ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΑΡΚΟ:
ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ –  ΘΩΜΑΣ –ΦΟΥΡΤΑΚΑΣ
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ – ΚΟΥΦΟΥΔΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου