Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Χωρίς οδηγούς ασθενοφόρων λόγω διαθεσιμότητας/κινητικότητας των οδηγών το Νοσοκομείο Κύμης





Χωρίς οδηγούς ασθενοφόρων κινδυνεύει να βρεθεί το Νοσοκομείο Κύμης  λόγω απόφασης του Υπουργείου Υγείας να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι εν λόγω οδηγοί.
Η  συγκεκριμένη απόφαση αναμένεται να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα, αντιδράσεις και κινητοποιήσεις στην Κύμη και στην γύρω περιοχή που εξυπηρετείτο από τα ασθενοφόρα του Νοσοκομείου Κύμης, καθώς με την ενέργεια αυτή του υπουργείου Υγείας, το Νοσοκομείο Κύμης κινδυνεύει να βρεθεί χωρίς οδηγούς για τα ασθενοφόρα εάν σε αυτό προστεθούν και  τα σοβαρά προβλήματα στελέχωσης που αντιμετωπίζει.

Προς το παρόν ουδεμία αντίδραση η κινητοποίηση ή γνωστοποίηση του πιο πάνω θέματος δεν έχει γίνει όχι μόνο από τα κόμματα της συγκυβέρνησης (αναμενόμενο άλλωστε) αλλά ούτε και από τα κόμματα της μείζονος ή ελάσσονος αντιπολίτευσης ή τους υποψήφιους … Δημάρχους που αυτήν την στιγμή τους απασχολούν οι επερχόμενες Δημοτικές εκλογές.

Οι επιπτώσεις που αναμένονται για την υγεία των πολιτών αναμένεται να είναι μεγάλες δεδομένου ότι με την  αιφνιδιαστική απόφαση έθεσε σε διαθεσιμότητα τους οδηγούς των ασθενοφόρων του Νοσοκομείου Κύμης.

 
Το έργο που επιτελούν οι οδηγοί των ασθενοφόρων είναι πάρα πολύ σημαντικό καθώς για το 2013 έχουν μεταφερθεί εκατοντάδες ασθενείς από το Νοσοκομείο Κύμης  σε νοσοκομεία της Χαλκίδας και Αθήνας καθώς επίσης εξυπηρετούσε τους γύρω οικισμούς και τους ασθενείς της μονάδας αιμοκάθαρσης.
Επιπλέον κάλυπταν με ασθενοφόρο μεγάλες πολιτιστικές ή αθλητικές εκδηλώσεις που γίνονται στην περιοχή μας.  Μετέφεραν υλικά και φάρμακα μεταξύ των διασυνδεόμενων νοσοκομείων, ενώ παράλληλα τίθεται θέμα ασφάλειας του ντόπιου πληθυσμού από την έλλειψη των οδηγών.
Σημειώνεται ότι η παρουσία των οδηγών μαζί με την παρουσία του ιατρικού και παραιατρικού προσωπικού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι τόσο της Νοσοκομειακής όσον και της προνοσοκομειακής ποιότητας της υγείας και είναι σημαντικός κρίκος για την υγεία του πληθυσμού.
Ποια γνώμη έχουν οι βουλευτές του Νομού; Ποια ενημέρωση έχουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και πως αντιδρούν σε αυτό;
Γιατί κανείς δεν έχει ενημερώσει τους πολίτες για αυτό που τον περιμένει στο μέλλον;
Να γιατί δεν αντιδρά ο πολίτης.
Καλούνται όλοι οι υπεύθυνοι εκπρόσωποι των κομμάτων να λειτουργήσουν άμεσα και αποτελεσματικά για να προστατεύσουν το Τοπικό Νοσοκομείο που αποτελεί τον πυλώνα της Υγειονομικής φροντίδας του Δήμου και να διασφαλίσουν την υγεία των κατοίκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου